Het Museum

Het Historisch-religieus museum De Crypte bevindt zich in de onderkerk van de Sint Martinus in Gennep.
Het adres is: Zuid-Oostwal 33, 6591 DK Gennep. De ingang van het museum is te vinden aan de linkerkant van het kerkgebouw.
We zijn elke zondag geopend vanaf 14:00-17:00 met rondleidingen van anderhalf uur door het museum en de Sint Martinuskerk
erboven. De Niersvallei die langs het museum ligt is zeer aantrekkelijk om een bezoek aan het museum uit te breiden met een wandeltocht en de stad Gennep biedt veel interessante bezienswaardigheden uit een lange, rijke geschiedenis waar ook het nabijgelegen museum Het Petershuis aandacht aan besteedt. Verschillende uitstekende restaurants en terrassen bieden de bezoeker verfrissing en versterking aan om tijdens het overdenken van de opgedane ervaringen te nuttigen.


Collectie

In onze collectie bevinden zich voornamelijk allerlei voorwerpen uit de kerkelijke Katholieke traditie, zoals onder andere prachtige houtgesneden altaren, biechtstoelen, rozenkransen, beelden, kazuifels, schitterende miskelken en monstransen maar is er ook veel te vinden van de volksdevotie en het geloof van de gewone Katholiek. Daarnaast besteden we aandacht aan de geschiedenis van de kerk in Gennep, de byzondere architectuur van de nieuwe Sint Martinuskerk, de schilderingen van Theodore Stravinsky en hebben we voor kinderen een aantal leuke activiteiten en een speurtocht. 
We zijn ook beschikbaar voor speciale rondleidingen voor scholen en verenigingen. Daarnaast geven we speciale cursussen en organiseren we filmavonden. Neem contact met ons op als u daar interesse in heeft.


Directie

Dr. D. Lodder (algemeen directeur) en W. Higgins (hoofdcurator)