Het Museum

We zijn elke zondag geopend vanaf 14:00-17:00 met rondleidingen van anderhalf uur door het museum en de Sint Martinuskerk
erboven. Zelf ronddwalen en verkennen kan natuurlijk ook. De Niersvallei die langs het museum ligt is zeer aantrekkelijk om een bezoek aan het museum uit te breiden met een wandeltocht en de stad Gennep biedt veel interessante bezienswaardigheden uit een lange, rijke geschiedenis waar ook het nabijgelegen museum Het Petershuis aandacht aan besteedt. Verschillende uitstekende restaurants en terrassen bieden de bezoeker verfrissing en versterking aan om tijdens het overdenken van de opgedane ervaringen te nuttigen.

Dialoogmuseum De Crypte bevindt zich in de onderkerk van de Sint Martinus in Gennep aan de Martinushof 2, 6591 DM te Gennep. De ingang van het museum is te vinden aan de linkerkant van het kerkgebouw.


Collectie

In onze collectie bevinden zich allerlei historische objecten die vanaf Romeinse grafgiften uit de tweede eeuw via laat-Romeinse replica's naar prachtig houtgesneden altaren, biechtstoelen, rozenkransen, beelden, kazuifels, schitterende miskelken en monstransen en nog veel meer uit latere eeuwen leiden naar het het belangrijkste: de dialoog die ontstaat wanneer de bezoeker met deze objecten en de vragenborden die her en der in het museum opgesteld staan in contact komt.

Bovendien besteden we in de rondleiding aandacht aan de byzondere architectuur van de nieuwe Sint Martinuskerk, de schilderingen van Theodore Stravinsky en hebben we voor kinderen een aantal leuke activiteiten en een speurtocht. 

We zijn ook open voor speciale groepsarrangementen met scholen en verenigingen op afspraak.
Vraag ons naar mogelijkheden en prijzen.