De Crypte is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, maar het is ook mogelijk om je aan te melden voor een (onbezoldigde) stage.

Ben je bijvoorbeeld net geslaagd voor de middelbare school en wil je deze zomer ervaring opdoen met het cureren en tentoonstellen van (religieuze en historische) kunst, dan is dit een prachtige buitenkans!
Zoek je een ‘hands-on’ stage-plek naast bijvoorbeeld een studie kunstgeschiedenis, theologie of filosofie, dan kunnen we zowel je inzet, als het niveau van de stage op maat toesnijden.

Als onderdeel van je stage kun je een gratis basisopleiding tot ‘kunstexegeet’ krijgen. In circa 60 uur scholing door gespecialiseerde docenten leer je o.a. over kunstgeschiedenis en erfgoedbeheer, presenteren en ‘rondleiden in dialoog’. Na het behalen van deze ‘Basiskwalificatie Kunstexegese’, mag je ook rondleidingen in het museum verzorgen.

Ben je geïnteresseerd maar twijfel je of een stage aansluit bij je planning of kwalificaties, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar info@museumdecrypte.nl. Dan verkennen we samen de mogelijkheden